Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Joga

Ćwiczenia oddechowe i rozciągające, połączone z odprężeniem psychicznym. Poprawiają wydolność układu krążenia, wzmacniają mięśnie podtrzymujące kręgosłup, zwiększają elastyczność ciała i redukują stres.

Jogging

Forma truchtu lub biegu w wolnym tempie. Głównym celem jest poprawa sprawności i wydolności fizycznej bez nadmiernego stresu związanego z wysiłkiem. Za jogging uważa się bieg z prędkością 7-9 km/h.

Jogurt bananowy 1,5%

Produkt otrzymywany z mleka. Charakteryzuje się gęstą konsystencją oraz bananowym smakiem, uzyskiwanym przez dodanie odpowiednich substancji smakowych lub owoców. Zawartość tłuszczu 1,5%. Otrzymuje się go w procesach hodowli bakterii a nazwa jest zastrzeżona dla produktów posiadających kultury bakteryjne.

Jogurt jagodowy 1,5%

Produkt otrzymywany z mleka. Charakteryzuje się gęstą konsystencją oraz jagodowym smakiem, uzyskiwanym przez dodanie odpowiednich substancji smakowych lub owoców. Zawartość tłuszczu 1,5%. Otrzymuje się go w procesach hodowli bakterii a nazwa jest zastrzeżona dla produktów posiadających kultury bakteryjne.

Jogurt morelowy 1,5%

Produkt otrzymywany z mleka. Charakteryzuje się gęstą konsystencją oraz morelowym smakiem, uzyskiwanym przez dodanie odpowiednich substancji smakowych lub owoców. Zawartość tłuszczu 1,5%. Otrzymuje się go w procesach hodowli bakterii a nazwa jest zastrzeżona dla produktów posiadających kultury bakteryjne.

1 2 3 4 5