W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Jagody są owocami naturalnie rosnącymi w lasach. Małe, czarne owoce o słodkim smaku i przyjemnym zapachu są często używane przy przyrządzaniu koktajli i napojów na bazie mleka i jogurtów. Można je suszyć, mrozić są używane do kompotów oraz soków. Są doskonałym dodatkiem do deserów lodów i ciast.
Jagody w całości, poddane procesowi głębokiego mrożenia co zapewnia zachowanie witamin i składników mineralnych.
Danie składające się z jajek oraz dodatków np. kiełbasa, cebula, warzywa. Składniki podsmaża się a następnie dodaje się jajka i mieszając doprowadza do ścięcia.
Jajko ścięte do konsystencji stałej lub półstałej w procesie gotowania. Zależnie od stopnia ścięcia jajko gotuje się od 3 do 10 min. Gotowane białko jajka nie traci właściwości odżywczych, wytrącane są natomiast z niego substancje działające uczulająco na organizm ludzki.