Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Łazanki z białą kapustą

Potrawa składająca się z makaronu łazankowego, kapusty, grzybów i kiełbasy opcjonalnie boczku.

Łosoś świeży

Ryba nie poddana mrożeniu i nie filetowana. W Polsce najczęściej dostępny jest łosoś bałtycki. Świetnie nadaje się do pieczenia, smażenia i wędzenia. Mięso łososia ma kolor pomarańczowy i jest dość jędrne

Łosoś wędzony

Najczęściej podawany jako dodatek do sałatek, past czy zapiekanek. Doskonale smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Mięso koloru pomarańczowego o charakterystycznym smaku.

1