W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Potrawa której głównym składnikiem jest fasola w sosie pomidorowym. Oprócz przypraw do fasolki po bretońsku dodaje się podsmażony boczek, kiełbasę, parówki lub wędlinę.
Bardzo popularna w postaci gotowanej z zasmażką z bułki tartej bądź mielonych ziaren lnu. Często stosowana jako składnik sałatek, mieszanek warzywnych czy dodatek do dań obiadowych.
Potrawa przygotowywana z gotowanej w osolonej wodzie fasoli szparagowej, polanej roztopionym masłem.
Fasolka flageolet mrożona, w całości, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.
Fasolka szparagowa mrożona w całości lub pokrojona na połówki, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.