Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Fasola po bretońsku

Potrawa której głównym składnikiem jest fasola w sosie pomidorowym. Oprócz przypraw do fasolki po bretońsku dodaje się podsmażony boczek, kiełbasę, parówki lub wędlinę.

Fasola szparagowa

Bardzo popularna w postaci gotowanej z zasmażką z bułki tartej bądź mielonych ziaren lnu. Często stosowana jako składnik sałatek, mieszanek warzywnych czy dodatek do dań obiadowych.

Fasola szparagowa z masłem

Potrawa przygotowywana z gotowanej w osolonej wodzie fasoli szparagowej, polanej roztopionym masłem.

Fasolka flageolet konserwowa

Fasolka flageolet mrożona, w całości, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.

Fasolka szparagowa, mrożonka

Fasolka szparagowa mrożona w całości lub pokrojona na połówki, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.

1 2 3 4