Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Mleko spożywcze 2,0%

Płyn uzyskiwany z gruczołów mlekowych samic ssaków, niezbędny do prawidłowego rozwoju organizmu w okresie niemowlęcym i dziecięcym. Mleko o zawartości 2,0% tłuszczu, odtłuszczone w procesie produkcyjnym.

Mleko spożywcze 3,2%

Płyn uzyskiwany z gruczołów mlekowych samic ssaków, niezbędny do prawidłowego rozwoju organizmu w okresie niemowlęcym i dziecięcym. Mleko o zawartości 3,2% tłuszczu, odtłuszczone w procesie produkcyjnym.

Mleko spożywcze 3,5%

Płyn uzyskiwany z gruczołów mlekowych samic ssaków, niezbędny do prawidłowego rozwoju organizmu w okresie niemowlęcym i dziecięcym. Mleko o zawartości 3,5% tłuszczu, odtłuszczone w procesie produkcyjnym.

Mleko UHT 0,5%

Mleko poddane sterylizacji przez bardzo szybkie podgrzanie i schłodzenie. Proces ten zabija florę bakteryjną nie zmieniając walorów smakowych. Zawartość tłuszczu 0,5%.

Mleko UHT 1,5%

Mleko poddane sterylizacji przez bardzo szybkie podgrzanie i schłodzenie. Proces ten zabija florę bakteryjną nie zmieniając walorów smakowych. Zawartość tłuszczu 1,5%.

1 ... 13 14 15 16 17