W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Niedojrzałe pączki krzewów najczęściej marynowane w zalewie octowej. Posiadają bardzo charakterystyczny smak i zapach. Stosuje się je głównie do sałatek i dań mięsnych.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest słodka kapusta, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest kwaszona kapusta, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.
Gotowa kompozycja składników do przygotowania kapuśniaku. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.
Głównie wykorzystywana jako składnik surówek, gołąbków czyli kapusty faszerowanej i zup. Posiada dużo witamin z grupy B oraz witaminę C.