Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Kapary

Niedojrzałe pączki krzewów najczęściej marynowane w zalewie octowej. Posiadają bardzo charakterystyczny smak i zapach. Stosuje się je głównie do sałatek i dań mięsnych.

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest słodka kapusta, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.

Kapuśniak z kwaszonej kapusty

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest kwaszona kapusta, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.

Kapuśniak zupa, mrożonka

Gotowa kompozycja składników do przygotowania kapuśniaku. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.

Kapusta biała

Głównie wykorzystywana jako składnik surówek, gołąbków czyli kapusty faszerowanej i zup. Posiada dużo witamin z grupy B oraz witaminę C.

1 2 3 4 ... 21