W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Kalarepa mrożona, najczęściej pokrojona w kostkę, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.
Ilość ciepła niezbędna do podgrzania jednego grama chemicznie czystej wody o jeden stopień Celsjusza pod ciśnieniem jednej atmosfery. Przy podawaniu wartości energetycznej produktów używa się jednostki tysiąc razy większej kilokalorii (kcal).
W kaloriach podawana jest wartość energetyczna produktu lub posiłku. Mimo, że podstawowa wartością jest kaloria, w przemyśle spożywczym stosuje się jednostkę kilokalorii czyli wartość tysiąc razy większą.
Hebrajski system samoobrony koncentrujący się na osiągnięciu równowagi pomiędzy fizycznymi, mentalnymi i emocjonalnymi słabszymi stronami człowieka.