Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Zupa szczawiowa

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem są liście szczawiu, tradycyjnie zupa szczawiowa podawana jest z jajkiem ugotowanym na twardo.

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem są liście szpinaku, włoszczyzna i ziemniaki.

Zupa włoska, mrożonka

Gotowa kompozycja składników do przygotowania zupy włoskiej. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.

Zupa ziemniaczana

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem są ziemniaki i włoszczyzna.

Zupa ziemniaczana, mrożonka

Gotowa kompozycja składników do przygotowania zupy ziemniaczanej. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.

1 ... 8 9 10