W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem są ziemniaki i włoszczyzna. Zupę można zabielić śmietaną dla złagodzenia i podkreślenia smaku..
Gotowa kompozycja składników do przygotowania zupy zimowej. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.
Potrawa przygotowywana przez wygotowanie w wodzie świeżych lub suszonych jabłek z dodatkiem cynamonu, cukru i przypraw korzennych. Zupa najczęściej podawana z makaronem.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest fasola szparagowa, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.
Zachowania związane z odżywianiem jak dobór produktów, rodzaj przetwarzania i obróbki kulinarnej żywności oraz dieta.