W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Najbardziej popularną metodą przyrządzania jest dodanie przecieru pomidorowego. Najpopularniejszymi dodatkami do zupy pomidorowej jest makaron, ryż czy lane kluski. Zupę można zabielić śmietaną.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Najbardziej popularną metodą przyrządzania jest dodanie przecieru pomidorowego. Jako dodatek stosuje się ugotowany wcześniej makaron rurki lub świderki. Zupę można zabielić śmietaną.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Najbardziej popularną metodą przyrządzania jest dodanie przecieru pomidorowego. Jako dodatek stosuje się ugotowany wcześniej ryż. Zupę można zabielić śmietaną.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest seler, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.
Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest seler i włoszczyzna. Zupę podaje się z grzankami.