Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Zupa pomidorowa zabielana

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Najbardziej popularną metodą przyrządzania jest dodanie przecieru pomidorowego. Najpopularniejszymi dodatkami do zupy pomidorowej jest makaron, ryż czy lane kluski. Zupę można zabielić śmietaną.

Zupa pomidorowa z makaronem

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Najbardziej popularną metodą przyrządzania jest dodanie przecieru pomidorowego. Jako dodatek stosuje się ugotowany wcześniej makaron rurki lub świderki. Zupę można zabielić śmietaną.

Zupa pomidorowa z ryżem

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Najbardziej popularną metodą przyrządzania jest dodanie przecieru pomidorowego. Jako dodatek stosuje się ugotowany wcześniej ryż. Zupę można zabielić śmietaną.

Zupa selerowa

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest seler, włoszczyzna i bardzo często ziemniaki.

Zupa selerowa z grzankami

Potrawa przygotowana na bazie bulionu lub wywaru warzywnego lub mięsnego. Głównym składnikiem jest seler i włoszczyzna. Zupę podaje się z grzankami.

1 ... 7 8 9 10