W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Technika elektroniczna bazująca na sekwencji nieruchomych obrazów, które mogą być nagrywane, przetwarzane, transmitowane, a następnie odtwarzane dając złudzenie ruchu. Terminem tym określa się również sekwencję obrazów zarejestrowaną na nośniku danych.
Składająca się z tłuszczu i mięśni, część policzka oraz szyi wieprzowej. Wieprzowina jest mięsem znajdującym szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, charakteryzuje się wysoką kalorycznością i zawartością cholesterolu.
Mięso przeznaczone najczęściej do pieczenia, wędzenia lub smażenia, uzyskiwane z tuszy wieprzowych. Zawiera duże ilości białka i stosunkowo niewiele tłuszczu.
Napój alkoholowy, najczęściej o zawartości alkoholu od 10% do 18%, wytwarzany przez fermentację moszczu z owoców winogron. Wino o barwie od jasno żółtej do brązowej powstające z białych ale także ciemnych szczepów winogron o średniej zawartości cukru.
Napój alkoholowy, najczęściej o zawartości alkoholu od 10% do 18%, wytwarzany przez fermentację moszczu z owoców winogron. Wino o barwie od jasno żółtej do brązowej powstające z białych ale także ciemnych szczepów winogron o wysokiej zawartości cukru.