W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Napój wytwarzany na bazie przecieru lub soku z owoców grejpfruta. Oryginalny nektar nie powinien zawierać konserwantów, aromatów i barwników. Dopuszczalny dodatek cukru w nektarach wynosi 20%.
Napój wytwarzany na bazie przecieru lub soku z owoców wiśni. Oryginalny nektar nie powinien zawierać konserwantów, aromatów i barwników. Dopuszczalny dodatek cukru w nektarach wynosi 20%.
Owoc pochodzący od krzyżówki owoców brzoskwini, o słodkim smaku i dużej zawartości soku. Najczęściej bywa spożywany na surowo lub jako składnik sałatek owocowych. Nektarynki zawierają spore ilości beta-karotenu, magnezu, żelaza oraz wapnia a także witaminy B.
Napój wytwarzany na bazie przecieru lub soku z owoców czarnej porzeczki. Oryginalny nektar nie powinien zawierać konserwantów, aromatów i barwników. Dopuszczalny dodatek cukru w nektarach wynosi 20%.
Kwasy o konsystencji płynnej, w których budowie znajduje się jedno lub więcej wiązanie podwójne. Mają one budowę przestrzenną "cis" lub "trans".