W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Kwasy o konsystencji stałej, nie posiadające podwójnych wiązań strukturalnych.
Bardzo aromatyczna przyprawa, głównie stosowana do zup, surówek, sałatek i bulionów. Ze względu na piękny kolor i kształt listków często bywa wykorzystywana do przystrojenia potraw. Jest jednym ze składników włoszczyzny.
Czynność automatyczna. Psychologowie określają przyzwyczajenie jako automatycznie wykonywaną czynność.
Napój wytwarzany na bazie przecieru lub soku z owoców ananasa. Oryginalny nektar nie powinien zawierać konserwantów, aromatów i barwników. Dopuszczalny dodatek cukru w nektarach wynosi 20%.
Napój wytwarzany na bazie przecieru lub soku z owoców brzoskwini. Oryginalny nektar nie powinien zawierać konserwantów, aromatów i barwników. Dopuszczalny dodatek cukru w nektarach wynosi 20%.