Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Marchewka z groszkiem, mrożonka

Mrożona mieszanka marchewki krojonej w kostkę i groszku w całości. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.

Margaryna miękka 45%

Produkt wytwarzany na bazie tłuszczów roślinnych, najczęściej sojowego, rzepakowego lub palmowego. Margaryna miękka stosowana jest w przemyśle żywieniowym jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Margaryna miękka bardzo często jest wzbogacana w witaminy A i D3, które nie występują w olejach roślinnych. Zawartość tłuszczu 45%.

Margaryna miękka 50%

Produkt wytwarzany na bazie tłuszczów roślinnych, najczęściej sojowego, rzepakowego lub palmowego. Margaryna miękka stosowana jest w przemyśle żywieniowym jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Margaryna miękka bardzo często jest wzbogacana w witaminy A i D3, które nie występują w olejach roślinnych. Zawartość tłuszczu 50%.

Margaryna miękka 60%

Produkt wytwarzany na bazie tłuszczów roślinnych, najczęściej sojowego, rzepakowego lub palmowego. Margaryna miękka stosowana jest w przemyśle żywieniowym jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Margaryna miękka bardzo często jest wzbogacana w witaminy A i D3, które nie występują w olejach roślinnych. Zawartość tłuszczu 60%.

Margaryna miękka 70%

Produkt wytwarzany na bazie tłuszczów roślinnych, najczęściej sojowego, rzepakowego lub palmowego. Margaryna miękka stosowana jest w przemyśle żywieniowym jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Margaryna miękka bardzo często jest wzbogacana w witaminy A i D3, które nie występują w olejach roślinnych. Zawartość tłuszczu 70%.

1 ... 7 8 9 ... 17