W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Maliny w całości, poddane procesowi głębokiego mrożenia co zapewnia zachowanie witamin i składników mineralnych.
Owoc cytrusowy o pomarańczowej skórce i soczystym, słodkim miąższu. Popularny składnik ciast typu tarta, sałatek owocowych i deserów. Mandarynka zawiera witaminy z grupy B a także witaminę A i C.
W stanie surowym popularny składnik sałatek owocowych lub owocowo warzywnych, dodatek do ciast i wypieków bardzo dobry także jako składnik dżemów i konfitur. Zawiera sole mineralne, witaminy z grupy B, witaminę A i C oraz błonnik, magnez i sód.
Warzywo wchodzące w skład włoszczyzny. Ma zastosowanie uniwersalne od dodatków do obiadów przez sosy, zupy, soki, desery i ciasta. Bardzo zdrowa i smaczna na surowo. Marchew jest przede wszystkim źródłem karotenów ale również witamin z grupy B, A, E, H i PP. Zawiera fosfor, miedź, wapń i żelazo
Marchew mrożona, najczęściej pokrojona w kostkę lub plasterki, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.