W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Owoc poddany procesowi suszenia w specjalnie przeznaczonych do tego celu suszarniach. Suszenie pozwala na długi okres przechowywania owoców. Jabłka suszone są najczęściej stosowane do wypieków, deserów a także jako dodatek do musli lub przekąska w postaci chipsów.
Owoc rosnący na drzewie, Jabłko ma bardzo szeroką gamę zastosowań, jest jedzony na surowo, przygotowuje się z niego kompoty, soki oraz napoje, znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik ciast, sałatek owocowych oraz musli. Bardzo dobre źródło witaminy C oraz błonnika.
Jabłko pieczone w folii aluminiowej (lub bez) w piekarniku. Dla smaku dodaje się cynamon oraz miód.
Jabłko pieczone w otoczce z surowego, kruchego ciasta. Jako przyprawy do jabłka stosuje się miód oraz cynamon. Bardzo smaczna przekąska lub deser.