W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Owoc cytrusowy o słodko gorzkim smaku, najczęściej jedzony na surowo. Ponadto popularny składnik soków, kompotów i sałatek owocowych. Grejpfrut zawiera karoten, witaminę C oraz witaminy z grupy B, sprzyja spalaniu tkanki tłuszczowej.
Składnik mieszanek warzywnych, sałatek czy dań z ryżem. W Polsce popularnym zastosowaniem groszku jest wymieszanie go z marchewką krojona w kostkę, co stanowi bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadów.
Groszek w zalewie składającej się z wody z solą, cukrem i solą, najczęściej pakowany przez producentów w puszki co zapewnia możliwość długiego przechowywania.
Groszek mrożony w całości, bez dodatku soli i przypraw. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod przechowywania żywności ze względu na zachowanie witamin i składników mineralnych.
Zbiór ludzi, pomiędzy którymi zachodzą jakieś znaczące stosunki społeczne, członkowie współdziałają ze sobą na zasadzie odrębności od innych, w celu zaspokajania własnych potrzeb, charakteryzujący się trwałą strukturą i względnie jednolitym systemem norm i wartości.