Kiełki, bezcenne kiełki! Możemy je z łatwością uprawiać w domu, w specjalnych kilkupoziomowych naczyniach, stosując oczywiście wyselekcjonowane do tego celu nasiona. Mamy je wtedy zawsze świeżutkie i pod ręką!
Kiełki, bezcenne kiełki! Możemy je z łatwością uprawiać w domu, w specjalnych kilkupoziomowych naczyniach, stosując oczywiście wyselekcjonowane do tego celu nasiona. Mamy je wtedy zawsze świeżutkie i pod ręką!
Czy można kupić dobry chleb? Zewsząd słychać głosy, żeby nie jeść pieczywa, bo jest niezdrowe i wysokokaloryczne? Czy to prawda?
W lato jest nam gorąco i chcemy się ochłodzić, sięgamy więc po zimną wodę mineralną, dodajemy kostki lodu do napojów, jemy dużo sałatek z surowych warzyw, ogórków, rzodkiewek itd.
Kiełki, bezcenne kiełki! Najbardziej wartościowe i jednocześnie najbezpieczniejsze są kiełki wyhodowane w domu. Kiełki przechowywane w foliowych woreczkach zagrożone są tym, że mogą się w nich rozwinąć grzyby, bakterie, pleśnie, a nawet drobne robaczki.
Dlaczego tak chętnie stosujemy przyprawy do naszych potraw? Co kieruje naszym smakiem i dlaczego tak bardzo je lubimy? Okazuje się, że przyprawy decydują o zdrowotności naszego posiłku. Wiemy to instynktownie…