Nadchodzi jesień i zaczynamy coraz częściej mieć ochotę na coś słodkiego. Nasz wybór często stanowią dżemy. Słodkie słodkim, ale o linię dbać trzeba, dlatego na półkach sklepowych zaczynają być dostępne dżemy bez cukru.
Nadchodzi jesień i zaczynamy coraz częściej mieć ochotę na coś słodkiego. Nasz wybór często stanowią dżemy. Słodkie słodkim, ale o linię dbać trzeba, dlatego na półkach sklepowych zaczynają być dostępne dżemy bez cukru.
Dawno, dawno temu, przed jakimiś świętami przygotowywałam sernik według nowo otrzymanego przepisu. Do sera trzeba było dodać ugotowane ziemniaki zmiksowane z cukrem. Spróbowałam odrobinę – delikatnie rzecz ujmując, było to ohydne w smaku, ale sam sernik w
Tłuszcz jest nośnikiem smaku, który w umiarkowanych ilościach jest bardzo pożądany przez konsumentów. Może to być widoczny tłuszcz zawarty np. w mięsie, maśle lub tłuszcz niewidoczny (mleko, jajka, orzechy).