Nie pierwszy raz poruszany jest temat odpowiedniego przygotowania listy zakupów. Dlaczego to jest aż tak ważne? Twoje zakupy generują jakość twojej diety oraz wydatki, które ponosisz na swoje odżywianie.
Nie pierwszy raz poruszany jest temat odpowiedniego przygotowania listy zakupów. Dlaczego to jest aż tak ważne? Twoje zakupy generują jakość twojej diety oraz wydatki, które ponosisz na swoje odżywianie.
Ostatnio przechadzając się między sklepowymi regałami natrafiłam na bardzo ciekawy produkt: mąkę sojową. Pomimo, że z tym produktem spotkałam się pierwszy raz, postanowiłam go kupić i w domu wypróbować, co można z nim zrobić.
Sałaty są podstawą naszych sałatek. Lubimy je właściwie wszystkie! Począwszy od kruchej i soczystej sałaty lodowej, przez lekką masłową, ostrą rukolę, roszponkę, karbowaną, rzymską, radicchio, po dębową, endywię, rukiew wodną.
Od lat w modzie jest picie oleju lnianego, często zwanego tez budwigowym. Jego niezwykły skład kwasów tłuszczowych pozwala na dostarczenie naszemu organizmowi potężnej dawki omega 3, które, jak wiadomo, pozytywnie wpływają na… wszystko.
Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem naszej diety. Nie należy z niego rezygnować, ale rozsądnie dawkować podczas gotowania.