Sałaty są podstawą naszych sałatek. Lubimy je właściwie wszystkie! Począwszy od kruchej i soczystej sałaty lodowej, przez lekką masłową, ostrą rukolę, roszponkę, karbowaną, rzymską, radicchio, po dębową, endywię, rukiew wodną.
Wszystkie są niepowtarzalne, różnią się nie tylko kolorem, ale kształtem i smakiem. Mają moc witamin, w tym kwasu foliowego, cechują się dużą zawartością wody, stanowią rodzaj zapychacza w sałatkach, krótko mówiąc: nieocenione są wartości sałat w naszej kuchni.
Świetna sprawa, jeśli nasza sałatka zawiera aż tyle ich rodzajów. Gorzej, że gdy zużyjemy zaledwie kilka listków, reszta sałaty może się zmarnować. Na pomoc przyszli nam producenci z produktem w postaci miksu sałat. I rzeczywiście, miksy sałat to bardzo wygodne rozwiązanie. W produkcie znajdziemy 1. dużą porcję sałat lub 2-3 małe. W sam raz dla singla, na jedną kolację, 2 sałatki. Czy tak jak wygodne są również zdrowe? – Miksy mają kilka wad: często zbiera się w nich wilgoć i sałaty zostawione szybko stają się nie przydatne do spożycia. Ponadto substancje z plastikowego worka przenikają do sałat, czyniąc je rakotwórczymi. Jak zwykle jest na to jedna rada – należy wszystko stosować z umiarem.
Nie ma dwóch takich samych osób, dlatego nie może być dwóch takich samych diet. U nas każda dieta jest inna, dopasowana do Twoich potrzeb, preferencji oraz wykluczeń. Odchudzamy po ludzku. Dostaniesz dietę i opiekę ekspertów.
Sprawdź >