Nie, nie, nie! Wprawdzie obydwa gatunki należą do rodziny selerowatych, ale bardzo różnią się smakiem i aromatem. W naszej tradycyjnej, polskiej kuchni zdecydowanie bardziej popularny jest kminek.
Nie, nie, nie! Wprawdzie obydwa gatunki należą do rodziny selerowatych, ale bardzo różnią się smakiem i aromatem. W naszej tradycyjnej, polskiej kuchni zdecydowanie bardziej popularny jest kminek.
Chcę wam dzisiaj opowiedzieć o zdrowej alternatywie, jaką jest smaczny i lekkostrawny makaron ryżowy. To produkt bezglutenowy, który nie zawiera konserwantów, dodatków chemicznych ani sztucznych barwników.
Okazuje się, że nie! Inne narody też świętują, też obdarowują się prezentami, choć nieco inaczej. Co kraj to obyczaj!
Są kaloryczne, lubimy je tak, że moglibyśmy jeść je garściami. Jak mamy całą paczkę, to zjemy ją całą. To pewnie stąd takie zalecenia. A tymczasem… Orzech, choć istotnie ma sporo kalorii, to jednak może zostać Twoim absolutnym sprzymierzeńcem. Dlaczego?
Już dawno zostało potwierdzone, że wapń zawarty w brokułach i innych roślinach o zielonych liściach może przeciwdziałać niedoborom wapnia, które znacznie osłabiają zdrowie naszego układu kostno-stawowego.