Korzystajmy z ich dobrodziejstw, a w szczególności z enzymów w nich zawartych. Zasada jest prosta: jedz wszystko to, co jest świeże i – uwaga! – łatwo może się zepsuć. Oczywiście, jeszcze nim ten proces nastąpi. Jedz zatem produkty „żywe”, czyli takie, w których są czynne enzymy.
Enzymy pomogą Ci czyścić organizm i ułatwią jego odtruwanie. Wspomagają też naszą odporność. Enzymy łatwo mogą ulec zniszczeniu, dlatego chcąc zwiększyć ich ilość w pożywieniu, należy przede wszystkim unikać przetworzonych produktów, oczyszczonych ziaren, puszkowanych lub mrożonych warzyw i owoców.
Jeśli będziesz przygotowywać produkty w domu, zaleca się przede wszystkim, aby podawać je na surowo, gotowane na parze lub bardzo krótko smażone. Najlepiej, aby produkty pozostawały chrupiące.
Najbardziej bogate w enzymy produkty to: awokado, papaja, ananas, aloes, trawa jęczmienna, ogórek, czosnek, korzeń imbiru, kiełki, kokos, nasiona lnu, chlorella, spirulina i figi.
Nie ma dwóch takich samych osób, dlatego nie może być dwóch takich samych diet. U nas każda dieta jest inna, dopasowana do Twoich potrzeb, preferencji oraz wykluczeń. Odchudzamy po ludzku. Dostaniesz dietę i opiekę ekspertów.
Sprawdź >