Tofu jest przysmakiem wielu wegetarian.
Ci, którzy jeszcze go nie próbowali, koniecznie powinni poznać delikatny smak, miękką konsystencję i bogactwo składników odżywczych. Tofu może być uzupełnieniem jadłospisu wszystkożercy, to jednak przede wszystkim podstawa posiłków osób, które wykluczyły z diety białka zwierzęce. Stanowi bowiem doskonałe źródło białka. Serek tofu nie jest tak naprawdę serem, chociaż z wyglądu bardzo go przypomina. Jest produktem w 100% roślinnym, powstającym z nasion soi. Soja jest bogata w dobrze przyswajalne białko. Dlatego też tofu może stanowić doskonały substytut, czyli zamiennik mięsa.
Tofu jest dobrym źródłem:
– witamin z grupy B,
– wapnia,
– żelaza,
– potasu,
– magnezu,
– lecytyny.
Nie ma dwóch takich samych osób, dlatego nie może być dwóch takich samych diet. U nas każda dieta jest inna, dopasowana do Twoich potrzeb, preferencji oraz wykluczeń. Odchudzamy po ludzku. Dostaniesz dietę i opiekę ekspertów.
Sprawdź >