Tofu nie jest "fu"

Tofu jest przysmakiem wielu wegetarian.

Ci, którzy jeszcze go nie próbowali, koniecznie powinni poznać delikatny smak, miękką konsystencję i bogactwo składników odżywczych. Tofu może być uzupełnieniem jadłospisu wszystkożercy, to jednak przede wszystkim podstawa posiłków osób, które wykluczyły z diety białka zwierzęce. Stanowi bowiem doskonałe źródło białka. Serek tofu nie jest tak naprawdę serem, chociaż z wyglądu bardzo go przypomina. Jest produktem w 100% roślinnym, powstającym z nasion soi. Soja jest bogata w dobrze przyswajalne białko. Dlatego też tofu może stanowić doskonały substytut, czyli zamiennik mięsa.

Tofu jest dobrym źródłem:

– witamin z grupy B,

– wapnia,

– żelaza,

– potasu,

– magnezu,

– lecytyny.

Nie ma dwóch takich samych osób, dlatego nie może być dwóch takich samych diet. U nas każda dieta jest inna, dopasowana do Twoich potrzeb, preferencji oraz wykluczeń. Odchudzamy po ludzku. Dostaniesz dietę i opiekę ekspertów.

Sprawdź >