Czy przebywanie na diecie spowodowało u ciebie zwiększone zainteresowanie jedzeniem?
Czujesz się przytłoczony ciągłymi myślami o potrawach, na które masz ochotę, i planowaniem kolejnego posiłku? To, niestety, efekty uboczne zbyt niskokalorycznych diet. Obcinasz kalorie i w ten sposób powodujesz deficyt w swoim organizmie. Twój mózg, czując nagłą utratę dotychczasowych kalorii, nie tylko spowalnia metabolizm, lecz także intensywniej myśli o jedzeniu.Do tej pory nie przepadałeś za gotowaniem? Nigdy w życiu nie przyszło ci do głowy wydawanie fortuny na ekologiczne produkty? Jeśli nagle przestajesz wychodzić z kuchni lub spędzasz godziny na blogach kulinarnych, możesz być pewny, że to przez dietę. Jeśli jest ona zbyt niskokaloryczna, zwróć się do specjalisty, który pomoże ci ją zmodyfikować. Jeśli jednak jadłospis okaże się odpowiedni, a mimo to twoje myśli natrętnie będą krążyć wokół tematu jedzenia, spróbuj odwrócić swoją uwagę, aby nie narażać się na podjadanie. Znalezienie sobie pasji, zmiana otoczenia, wprowadzenie nowej aktywności może znacznie pomóc. Aby nie mieć ciągłego poczucia rezygnowania z jedzenia, można też spróbować prostych trików psychologicznych, np. zmienić zastawę i talerze na nieco mniejsze. Będzie ci się dzięki temu wydawało, że jesz naprawdę duże porcje. :)
Nie ma dwóch takich samych osób, dlatego nie może być dwóch takich samych diet. U nas każda dieta jest inna, dopasowana do Twoich potrzeb, preferencji oraz wykluczeń. Odchudzamy po ludzku. Dostaniesz dietę i opiekę ekspertów.
Sprawdź >