Bananowy chleb

Macie czasem ochotę na śniadaniową odmianę? Jeśli tak, radzę wypróbować inne rodzaje chleba niż te, które znacie. Ciekawą propozycją jest niskowęglowodanowy chleb bananowy.

 

Składniki:

– 2 średnie banany, bardzo dojrzałe; – 3 jajka; – 2 łyżki oleju;

– woda;

– substytut cukru równy około ½ szklanki cukru (może to być np. stewia, ksylitol); – 2 szklanki migdałów; – 1 łyżka proszku do pieczenia; – ½ łyżeczki soli; – ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie).

 

Przygotowanie:

Wymieszaj ze sobą wszystkie mokre składniki (razem z wodą ich objętość powinna wynosić około 2 szklanek), po czym zrób to samo ze składnikami suchymi. Połącz je i wylej do formy do pieczenia. Piecz mniej więcej przez 45–55 minut w 150–170 stopniach Celsjusza.

Nie ma dwóch takich samych osób, dlatego nie może być dwóch takich samych diet. U nas każda dieta jest inna, dopasowana do Twoich potrzeb, preferencji oraz wykluczeń. Odchudzamy po ludzku. Dostaniesz dietę i opiekę ekspertów.

Sprawdź >
Tagi: przepis