Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i sałatą
Ilość kalorii: 
294.9
Białko: 
14.3 g
Tłuszcz: 
14.9 g
Węglowodany: 
37.7 g
Składniki:
Chleb żytni razowy - 35g
Orzechy włoskie - 12g
Sałata - 50g
Ser typu "Feta" - 40g
Włoszczyzna krojona w paski - 200g
Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i sałatą. Ulubione warzywa (świeże) umyć, obrać i pokroić, upiec w naczyniu żaroodpornym. Ser typu feta pokroić w kostkę. Sałatę umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie rozłupać i zawartość pokruszyć. Składniki wymieszać, opcjonalnie do sałaty dodać ocet jabłkowy. Dogryźć chlebem :)
Nazwa | Ilość | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany |
---|---|---|---|---|---|
Chleb żytni razowy | 1 kromka (35g) | 74.5 | 2.1g | 0.6g | 0.5g |
Orzechy włoskie | 3 x sztuka (12g) | 77.4 | 1.9g | 7.2g | 0.2g |
Sałata | 50 gramów (50g) | 7 | 0.7g | 0.1g | |
Ser typu "Feta" | 40 gramów (40g) | 86 | 6.8g | 6.4g | |
Włoszczyzna krojona w paski | 200 gramów (200g) | 50 | 2.8g | 0.6g | 0.1g |
Suma: | 294.9 kcal | 14.3 g | 14.9 g | 37.7 g |