Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i sałatą


Ilość kalorii: 
294.9
Białko: 
14.3 g
Tłuszcz: 
14.9 g
Węglowodany: 
37.7 g
Składniki:
Chleb żytni razowy - 35g
Orzechy włoskie - 12g
Sałata - 50g
Ser typu "Feta" - 40g
Włoszczyzna krojona w paski - 200g
Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i sałatą. Ulubione warzywa (świeże) umyć, obrać i pokroić, upiec w naczyniu żaroodpornym. Ser typu feta pokroić w kostkę. Sałatę umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie rozłupać i zawartość pokruszyć. Składniki wymieszać, opcjonalnie do sałaty dodać ocet jabłkowy. Dogryźć chlebem :)
Nazwa Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany
Chleb żytni razowy 1 kromka (35g) 74.5 2.1g 0.6g 0.5g
Orzechy włoskie 3 x sztuka (12g) 77.4 1.9g 7.2g 0.2g
Sałata 50 gramów (50g) 7 0.7g 0.1g
Ser typu "Feta" 40 gramów (40g) 86 6.8g 6.4g
Włoszczyzna krojona w paski 200 gramów (200g) 50 2.8g 0.6g 0.1g
Suma: 294.9 kcal 14.3 g 14.9 g 37.7 g