Awokado zapiekane jajkiem
Ilość kalorii: 
263
Białko: 
10.1 g
Tłuszcz: 
16.2 g
Węglowodany: 
25.9 g
Składniki:
Avocado - 70g
Bazylia świeża
Jajko kurze - 1 x sztuka
Natka pietruszki
Ogórek - 50g
Papryka czerwona - 50g
Pieprz czarny
Pomidor - 120g
Sok marchwiowy - 100ml
Szczypiorek
Sól
Sposób przygotowania:
Awokado zapiekane jajkiem. Awokado obierz i przekrój na pół, wyjmij pestkę. Wbij jako w miejsce pestki z zapiekaj ok 25 minut w 180 °C. Zjedz z warzywami :) Popij sokiem.
Nazwa | Ilość | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany |
---|---|---|---|---|---|
Avocado | 0.5 x sztuka (70g) | 112 | 1.4g | 10.7g | 0.1g |
Bazylia świeża | |||||
Jajko kurze | 1 x sztuka (50g) | 69.5 | 6.2g | 4.9g | |
Natka pietruszki | 0.1g | ||||
Ogórek | 50 gramów (50g) | 6.5 | 0.4g | 0.1g | |
Papryka czerwona | 50 gramów (50g) | 14 | 0.7g | 0.2g | 0.1g |
Pieprz czarny | 0.7g | ||||
Pomidor | 120 gramów (120g) | 18 | 1.1g | 0.2g | |
Sok marchwiowy | 100 gramów (100g) | 43 | 0.4g | 0.1g | 0.1g |
Szczypiorek | |||||
Sól | |||||
Suma: | 263 kcal | 10.1 g | 16.2 g | 25.9 g |