Curry z dynią i łososiem


Ilość kalorii: 
297.4
Białko: 
15.9 g
Tłuszcz: 
16.2 g
Węglowodany: 
28.7 g
Składniki:
Brokuły - 80g
Cebula - 20g
Chili
Curry
Czosnek
Dynia - 120g
Imbir
Kolendra
Masło klarowane - 3g
Mleko kokosowe w puszce - 30g
Natka pietruszki
Pieprz czarny
Ryż brązowy - 15g
Sól
Łosoś świeży - 50g
Sposób przygotowania:
Curry z dynią i łososiem. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni podsmażyć dodać dynię, cebulę przez około 5 minuty. Dodać rozdrobniony imbir i czosnek. Wlać mleka kokosowego i zagotować. Dodać brokuła i gotować przez ok. 15 minut co chwilę mieszając. Od czasu do czasu podlewać wodą by mleko kokosowe całkowicie nie wyparowało. Doprawić do smaku. Łososia opłukać, pokroić w kosteczkę i włożyć w sos. Gotować przez ok. 5 minut co chwilę obracając łososia na inną stronę. Podawać z ryżem, całość posypać kolendrą.
Nazwa Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany
Brokuły 80 gramów (80g) 21.6 2.4g 0.3g 0.1g
Cebula 20 gramów (20g) 6 0.3g 0.1g 0.1g
Chili
Curry 0.6g
Czosnek 0.3g
Dynia 120 gramów (120g) 33.6 1.6g 0.4g 0.1g
Imbir 0.7g
Kolendra 0.5g
Masło klarowane 3 gramy (3g) 26.5 3g
Mleko kokosowe w puszce 30 gramów (30g) 60.9 0.6g 5.4g 0.1g
Natka pietruszki 0.1g
Pieprz czarny 0.7g
Ryż brązowy 15 gramów (15g) 48.3 1.1g 0.3g 0.8g
Sól
Łosoś świeży 50 gramów (50g) 100.5 10g 6.8g
Suma: 297.4 kcal 15.9 g 16.2 g 28.7 g