Dorsz w warzywach z ziemniakami z piekarnika


Ilość kalorii: 
195.6
Białko: 
21.6 g
Tłuszcz: 
1.2 g
Węglowodany: 
31.2 g
Składniki:
Cebula - 52.5g
Dorsz filety bez skóry - 100g
Marchewka - 45g
Natka pietruszki - 6g
Papryka zielona - 100g
Pieprz czarny
Pomidor - 85g
Seler naciowy - 22.5g
Sól
Ziemniaki - 80g
Sposób przygotowania:
Dorsz w warzywach z ziemniakami z piekarnika. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki umyć, wstawić do pieca w mundurkach. Cebulę, natkę i seler posiekać, pomidory, marchewki i paprykę drobno pokroić. Wymieszać warzywa i doprawić solą oraz pieprzem. Rybę umyć i osuszyć. Ułożyć rybę i warzywa na folii aluminiowej. Dokładnie zamknąć papiloty, wsadzić do pieca i piec ok. 20 min.
Nazwa Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany
Cebula 0.5 szt. (52.5g) 15.8 0.7g 0.2g 0.1g
Dorsz filety bez skóry 100 gramów (100g) 70 16.5g 0.3g
Marchewka 1 szt. (45g) 12.2 0.5g 0.1g 0.1g
Natka pietruszki 1 łyżeczka (6g) 2.5 0.3g 0.1g
Papryka zielona 0.5 szt. (100g) 18 1.1g 0.3g
Pieprz czarny 0.7g
Pomidor 0.5 szt. (85g) 12.8 0.8g 0.2g
Seler naciowy 0.5 łodygi (22.5g) 2.9 0.2g
Sól
Ziemniaki 1 szt. (80g) 61.6 1.5g 0.1g 0.2g
Suma: 195.6 kcal 21.6 g 1.2 g 31.2 g