Dorsz w warzywach z ziemniakami z piekarnika
Ilość kalorii: 
195.6
Białko: 
21.6 g
Tłuszcz: 
1.2 g
Węglowodany: 
31.2 g
Składniki:
Cebula - 52.5g
Dorsz filety bez skóry - 100g
Marchewka - 45g
Natka pietruszki - 6g
Papryka zielona - 100g
Pieprz czarny
Pomidor - 85g
Seler naciowy - 22.5g
Sól
Ziemniaki - 80g
Sposób przygotowania:
Dorsz w warzywach z ziemniakami z piekarnika. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki umyć, wstawić do pieca w mundurkach. Cebulę, natkę i seler posiekać, pomidory, marchewki i paprykę drobno pokroić. Wymieszać warzywa i doprawić solą oraz pieprzem. Rybę umyć i osuszyć. Ułożyć rybę i warzywa na folii aluminiowej. Dokładnie zamknąć papiloty, wsadzić do pieca i piec ok. 20 min.
Nazwa | Ilość | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany |
---|---|---|---|---|---|
Cebula | 0.5 szt. (52.5g) | 15.8 | 0.7g | 0.2g | 0.1g |
Dorsz filety bez skóry | 100 gramów (100g) | 70 | 16.5g | 0.3g | |
Marchewka | 1 szt. (45g) | 12.2 | 0.5g | 0.1g | 0.1g |
Natka pietruszki | 1 łyżeczka (6g) | 2.5 | 0.3g | 0.1g | |
Papryka zielona | 0.5 szt. (100g) | 18 | 1.1g | 0.3g | |
Pieprz czarny | 0.7g | ||||
Pomidor | 0.5 szt. (85g) | 12.8 | 0.8g | 0.2g | |
Seler naciowy | 0.5 łodygi (22.5g) | 2.9 | 0.2g | ||
Sól | |||||
Ziemniaki | 1 szt. (80g) | 61.6 | 1.5g | 0.1g | 0.2g |
Suma: | 195.6 kcal | 21.6 g | 1.2 g | 31.2 g |