Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Śliwka, mrożonka bez pestek

Śliwki drylowane, poddane procesowi głębokiego mrożenia co zapewnia zachowanie witamin i składników mineralnych.

Śliwki z pestką suszone

Owoc poddany procesowi suszenia w specjalnie przeznaczonych do tego celu suszarniach, nie drylowany. Suszenie pozwala na długi okres przechowywania owoców. Śliwki suszone są najczęściej stosowane do wypieków, deserów a także jako dodatek do musli.

Śmietanka do kawy 9%

Słodka śmietanka uzyskiwana w procesie odwirowania surowego mleka, najczęściej o zawartości tłuszczu 9 – 12%

Śmietanka kremowa 12%

Produkt bogaty w tłuszcz mleczny, 12%, uzyskiwany w procesie odwirowania mleka surowego. Posiada wysoką zawartość cholesterolu.

Śmietanka kremowa 18%

Produkt bogaty w tłuszcz mleczny, 18%, uzyskiwany w procesie odwirowania mleka surowego. Posiada wysoką zawartość cholesterolu.

1 2 3 4