W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Śliwki drylowane, poddane procesowi głębokiego mrożenia co zapewnia zachowanie witamin i składników mineralnych.
Owoc poddany procesowi suszenia w specjalnie przeznaczonych do tego celu suszarniach, nie drylowany. Suszenie pozwala na długi okres przechowywania owoców. Śliwki suszone są najczęściej stosowane do wypieków, deserów a także jako dodatek do musli.
Słodka śmietanka uzyskiwana w procesie odwirowania surowego mleka, najczęściej o zawartości tłuszczu 9 – 12%
Produkt bogaty w tłuszcz mleczny, 12%, uzyskiwany w procesie odwirowania mleka surowego. Posiada wysoką zawartość cholesterolu.
Produkt bogaty w tłuszcz mleczny, 18%, uzyskiwany w procesie odwirowania mleka surowego. Posiada wysoką zawartość cholesterolu.