Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Tuńczyk świeży

Ryba słonowodna, nie poddana mrożeniu, nie filetowana. Najczęściej spotykany w postaci przetworzonej, w oleju lub sosie własnym. Ponadto nadaje się do grillowania oraz smażenia. Mięso tuńczyka jest koloru jasnoczerwonego, twardawe i wiórowate. Posiada dużo witamin A i D.

Tuńczyk w oleju

Tuńczyk w kawałkach lub rozdrobniony w zalewie z oleju. Wykorzystywany do sałatek, kanapek lub sosów. Potrawa pakowana jest w puszki co zapewnia możliwość długiego przechowywania.

Tuńczyk w sosie własnym

Tuńczyk w kawałkach lub rozdrobniony w sosie własnym. Wykorzystywany do sałatek, kanapek lub sosów. Potrawa pakowana jest w puszki co zapewnia możliwość długiego przechowywania.

Tweed Run

Przejazd podczas którego gentelmani w garniturach, do których wkładają klasyczne podkolanówki i damy w białych bluzkach z zawiązanymi na głowie chustami, wsiadają na rowery i przejeżdżają ulicami Londynu, propagując zdrowy tryb życia i dbanie o środowisko!

Tymianek

Roślina z rejonów Morza Śródziemnego. Posiada silny aromat dzięki zawartości olejków eterycznych. Jest stosowana jako przyprawa ale również jako lek naturalny o działaniu bakterio i grzybobójczym oraz wykrztuśnym.

1 2 3 4