W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Jajka ugotowane na twardo, roztarte do konsystencji jednolitej masy. Dla polepszenia smaku, do pasty dodaje się pieprz, sól i opcjonalnie inne przyprawy.
Jajka ugotowane na twardo, roztarte do konsystencji jednolitej masy z wędzoną rybą. Dla polepszenia smaku, do pasty dodaje się pieprz, sól i opcjonalnie inne przyprawy.
Biały ser roztarty do konsystencji jednolitej masy z dodatkiem ryby wędzonej. Dla polepszenia smaku, do pasty dodaje się pieprz, sól i opcjonalnie inne przyprawy.
Stosuje się go głównie jako dodatek smakowy do warzyw lub w postaci przetartej, można również jeść go na surowo. Ma słodko ostry smak.
Danie z różnych rodzajów mięs, które po ugotowaniu mieli się dwukrotnie w maszynce do mielenia. Wymieszane z przyprawami oraz mieloną wątróbką mięso piecze się w piekarniku. Danie podaje się na zimno w formie przystawki lub dodatku do kanapek.