Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Pasta jajeczna

Jajka ugotowane na twardo, roztarte do konsystencji jednolitej masy. Dla polepszenia smaku, do pasty dodaje się pieprz, sól i opcjonalnie inne przyprawy.

Pasta jajeczna z rybą wędzoną

Jajka ugotowane na twardo, roztarte do konsystencji jednolitej masy z wędzoną rybą. Dla polepszenia smaku, do pasty dodaje się pieprz, sól i opcjonalnie inne przyprawy.

Pasta z białym serem i rybą wędzoną

Biały ser roztarty do konsystencji jednolitej masy z dodatkiem ryby wędzonej. Dla polepszenia smaku, do pasty dodaje się pieprz, sól i opcjonalnie inne przyprawy.

Pasternak

Stosuje się go głównie jako dodatek smakowy do warzyw lub w postaci przetartej, można również jeść go na surowo. Ma słodko ostry smak.

Pasztet pieczony

Danie z różnych rodzajów mięs, które po ugotowaniu mieli się dwukrotnie w maszynce do mielenia. Wymieszane z przyprawami oraz mieloną wątróbką mięso piecze się w piekarniku. Danie podaje się na zimno w formie przystawki lub dodatku do kanapek.

1 2 3 4 ... 20