W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją
Ryba nie poddawana mrożeniu, nie filetowana. Pstrąg tęczowy ma średnio tłuste mięso dzięki czemu nadaje się do wędzenia. Nie posiada wielu ości. Mięso pstrąga jest delikatne i bardzo smaczne.
Pstrąg poddany obróbce kulinarnej przez wędzenie w specjalnie stworzonych do takich celów wędzarniach. Do ognia dodawane są specjalne gatunki drewna co zapewnia doskonały smak ryby.
specjalista, który zajmuje się powstawaniem i przebiegiem procesów psychicznych, świadomością, stanami emocjonalnymi i cechami psychicznymi człowieka oraz procesami poznawczymi i wyobrażeniami, a także jego stosunkami z otoczeniem oraz zasadami rządzącymi tymi relacjami. Psycholog może się specjalizować - i najczęściej to robi - w różnych działach psychologii, np. w psychologii wychowawczej (pedagogicznej), pracy, rozwojowej lub funkcjonalnej.
Pumpernikiel tradycyjny jest wypiekany z mąki żytniej, razowej, grubo mielonej. Podczas pieczenia jest zamykany w metalowych formach gdzie pod wpływem temperatury następuje karmelizacja skrobi.
Potrawa przygotowywana z gotowanych i surowych ziemniaków oraz mąki i przypraw. Po wymieszaniu składników, z powstałego ciasta formuje się kule o średnicy kilku centymetrów. Tak uformowane ciasto wrzuca się do gotującej się, osolonej wody i gotuje kilka minut. Dania można podawać z zasmażką lub skwarkami.