Encyklopedia


W naszej Encyklopedii znajdziesz wszystkie hasła zwązane z odżywianiem się, prowadzeniem zdrowego stylu życia, ćwiczeniami i motywacją

A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O P R S Ś T U W Z Ż

Czerwona fasola konserwowa 

Czerwona fasola, najczęściej pakowana przez producentów w puszki z dodatkiem zalewy.

Czosnek

Stosowany przede wszystkim jako przyprawa o wszechstronnym zastosowaniu. Z czosnku przygotowuje się marynaty, dodaje się do jako składnik zalew do warzyw bywa tez wykorzystywany do nacierania mięs i wędlin przed pieczeniem czy duszeniem.

Czosnek granulowany

Przyprawa o intensywnym zapachu i ostrym smaku używana do nacierania wszelkiego rodzaju mięs dla poprawienia ich smaku. Na rynku często spotyka się granulat czosnkowy z dodatkiem soli nazywany sola czosnkową.

1 ... 13 14